Van már újévi fogadalma 2016-ra? - ORWAK - Bálázógépek és hulladékprések

Van már újévi fogadalma 2016-ra?

Ha mi is javasolhatunk párat, ezek biztosan szerepelnének:

– Csökkentjük a költségeket!

– Nagyobb rendet és a tisztaságot tartunk, felszabadítjuk a „kacatok” által foglalt hasznos tereket!

– Csökkentjük a dolgozók felesleges feladatait!

– Maximális biztonságot teremtünk!

– Teszünk a környezetvédelemért!

Jó kis tervek…! Na de megvalósítani, hogyan?

ORWAK bálázógép vagy hulladékprés a korszerű megoldás1 jó választás és azonnal 5 fogadalom teljesítve!

(Plusz néhány tipp azoknak, akik tovább olvasnak figyelmesen!)

1 – Csökkentjük a költségeket, a hulladéktárolás, kezelés, szállítás díját

A hulladékok laza állapotban nagy helyet foglalnak, a tárolás és az elszállítás díjai m3 alapú elszámolásúak. Vagyis, sokszor a levegő elszállításáért, durvábban – a nagy semmiért – fizetünk, jó sokat. Lehetséges, hogy ugyanaz a mennyiség kisebb helyet foglaljon? Igen, ha tömörítjük! Jó, ezt mindenki tudja! Otthon is megtapossuk a kukát, hogy több férjen bele! De most komolyan, lehet ezt profin csinálni? Lehet!

Lássuk a konkrétumokat! Újrahasznosítható hulladékok esetében a legcélszerűbb megoldás a hulladékok szelektálása és bálázása. Kettős előny: ha eddig az újrahasznosítható anyagok a kommunális hulladékba kerültek, a szelektív gyűjtésnek köszönhetően ezzel a mennyiséggel azonnal nagy arányban csökken a díj, plusz az újrahasznosítható hulladék értékesíthetők. Tényleg! Ez nem városi legenda! Kinek kellhet pont a mi hulladékunk, kérdezhetik? Na, erről mesélhetnénk! Huszonöt éve vagyunk a „küzdőtéren”, van egy-két jó storynk. Igen, tudunk korrekt átvevőket, és meg is adjuk a szükséges információkat. Nagyszerű, hogy már ennyit dolgoztunk: szelektáltunk, átadtuk vagy elszállítottuk az átvevőnek a hulladékot, kaptunk is egy kis pénzt érte…. de jó kis újévi-fogadalom-megvalósítók vagyunk! …minek nekünk bálázógép??? Itt a lényeg! Mert a legmagasabb árat a bálázott újrahasznosítható hulladékokért fizetik, és mert a bálázott hulladék szállítható a legkisebb költség mellett!

Házi feladat: mennyi laza karton hulladék fér fel egy teherautóra? Megsúgjuk, nem sok! Már megint a levegőt szállítjuk… És bálázva? Esetleg 12× annyi??? És mennyivel fizetnek többet a bálázott hulladékért a lazához viszonyítva? Esetleg 3× annyit? Akkor a pár forinttal ellentétben mennyivel több pénz lesz a zsebünkben? Az eredményeket jövő órán ellenőrizzük!

2 – Nagyobb rendet és a tisztaságot tartunk, felszabadítjuk a hulladékok által foglalt hasznos tereket

Gyűrjük fel az ingujjunkat, és nézzünk körül, hol és milyen jellegű hulladékok vannak. Hulladék van mindenhol, szó szerint MINDENHOL. Itt-ott gyűlik halomba, ki mikor, hogy ér rá hajtogatja, vagdossa, gyömöszöli. Raktár zugban, polcok alatt, szekrény tetején, asztal alatt, munkaállomás körül, és leginkább „majd” csinálunk vele valamit, valamikor. Ismerős? Ugye! Amikor már ki sem látszunk tőle, „rendet rakunk”. Ami tart órákig, a rend pedig 1 napig.

Hatékonyság? Hagyjuk! Folyton azt érezzük, hogy kicsi a hely, kevés a raktár, kellene még polc, sőt ember is? A kollégák is ezt hajtogatják, azért nincs rend, meg tisztaság, mert kevés a hely, nincs elég kolléga. Valóban kevés? Vagy nincs hatékonyan kihasználva?! Van egy ötletünk! BÁLÁZÓGÉP! Na ne, már megint? Igen! kis helyet foglal, roppant egyszerű kezelni, csendes, hatékony, és rendkívül „kegyetlen”. Nagyon sok hulladékot képes eltüntetni. A kész bálák egymásra rakhatók, könnyen tárolhatók, gazdaságosan szállíthatók. Vannak szabad polcok, szabad eladótér, szabad raktártér. Rend és tisztaság lett, ami nem csak 1 napig tart!

Kérj ingyenes konzultációt! Nincs mit veszítened!

Tovább

3 – Csökkentjük a dolgozók felesleges feladatait

Határidő, határidő, határidő! Szoktunk emiatt stresszelni? Szoktunk. Kevesebbet stresszelünk és több vidámságot szeretnénk az új évben! És ezt fel sem írtuk a listára! Pedig van itt valami, amivel még a stressz is csökkenthető! Na, ha erre is azt mondjuk, hogy BÁLÁZÓGÉP… vicces! Pedig ezt mondjuk! Vannak határidős munkák, amikor berohanunk ellenőrizni, hogy készen van-e már, indul-e? Vagy érkezett egy Vásárló, akit a szakképzett kolléga tud felvilágosítani, informálni. DE pont a Kulcsember nincs a helyén? Hol van? Csak kiszaladt az üres dobozokkal, fóliával, mert már lépni sem lehetett, és mikor jön vissza? Hát az attól függ… hol van a hulladékgyűjtő konténer? Jó messze az udvaron hátul, ugye? Hát persze, logikus! Esetleg dohányzik is akit keresünk? … ha már kivitte a dobozokat, persze jár a szünet mindenkinek! Ne legyünk demagógok! Na, de pont most? Igen, és találkozott útközben ezzel-azzal, két szó itt, három perc ott. Mi meg a hajunkat tépnénk legszívesebben! Nem kellene, inkább csak azért, hogy ezt miért nem tavaly írtuk fel ezt az új évi fogadalmat. Abban egyetértünk, hogy a Séf nem szokott krumplit pucolni, ugye? Nem szokott! Mert nem az ő dolga! Viszont amit ő tud, azt más nem. Ezért a mi aranytojást tojó tyúkjainkkal se bánjunk méltatlanul, leginkább azért mert mi isszuk meg a levét. Stresszelhetünk feleslegesen, arról nem is beszélve, hogy a munka tényleg nem lesz kész határidőre, talán kötbért is kell fizethetünk. Vagy a legrosszabb, ha tényleg elmegy a Vevő és vissza sem jön többet, mert várnia kellett, mindezt néhány doboz miatt?!

Még egy fogadalom, listán kívül: a Vezetőink népszerűbbek lesznek, mivel dolgozóink a munkakörüknek, szakképzettségüknek megfelelő feladatokat fogják ellátni, így mindenki hatékonyabb lesz. Ezt a Kommunista kiáltványból is ollózhattuk volna, de a viccet kicsit félretéve vizualizáljunk: a hulladékok keletkezési helyéhez legközelebb van egy bálázógép, rögtön belekerül a hulladék, ha tele van, tömörítjük, ha kész a bála (kötözzük) félre tesszük, vagy egymásra pakoljuk, majd elszállítjuk. Senki nem hajtogat, gyűröget, gyömöszöl, mászkál, hanem a dolgát végzi. Kipipálhatjuk ezt a pontot is? Vagy adjunk fel álláshirdetést inkább?

4 – Maximális dolgozói biztonságot teremtünk a hulladékkezelésben

Tegye fel a kezét, aki már horzsolta, vágta el a kezét papírral, kartonnal egyébbel, miközben a hulladékot próbálta eltüntetni. Igen? Köszönjük! Bizony, gyakran előfordul. És akinek a cégét már bírságolta meg valamely hatóság a nem megfelelő munkahelyi biztonság, vagy tűzvédelem miatt? Köszönjük! És most ne az anyagi részéről beszéljünk! Ne történjen ilyen senkivel, de mi van, ha valaki maradandó sérülést szenved, pedig elkerülhető lett volna a baj? Most elkomorul az arcunk, és eszünkbe jut, amit a gyermekeinknek szoktunk mondani „Inkább te sírj, minthogy én sírjak!”… inkább most legyünk elővigyázatosak, szigorúak, és ne miután megtörtént a baj. Egy-két rossz példa, de tényleg csak a hitetlenkedők miatt: doboz, vagy fóliakupac a gépsor mellett, dolgozó megbotlik benne…. Ennyi elég is, köszönjük! Targonca a raktárban, próbálja a helyére emelni az érkezett árut, üres dobozok útban vannak, kicsit kikerüli, majdnem sikerült, áááá mégsem, borul az egész, volt alatta valami? És az áru? Jó, abba hagytuk.

Mi a megoldás? Szigorú előírások, biztonságos berendezések. Már megint a bálázógép? Már megint. Hulladékot nem tárolunk a gépek mellett, a polcok között, tűzveszélyes helyen. Az ORWAK gépek zárt rendszerben működnek, használat közben nem lehetséges hozzáférni a veszélyes helyekhez!

5 – Teszünk a környezetvédelemért

Szoktunk olvasgatni Te Szedd-ről, Föld napjáról, hulladékcsökkentési világhétről. A gyerekek az iskolában papírt gyűjtenek, PET flakon kupakot adunk le jótékony célra, otthon is szelektáljuk az újrahasznosítható hulladékot, elvisszük a gyűjtőhelyekre. Pozitív, ha rész veszünk ezekben, hiszen sok kis dologból lesznek a nagy dolgok. És a vállalkozása háza táján lehet tenni a környezetvédelemért, az élhető bolygónkért, a jövőnkért, a gyermekeinkért?

Egy gyors check-lista: szelektáljuk a hulladékot, az újrahasznosítható anyagokat bálázzuk, értékesítjük, így biztosítjuk az újrahasznosításukat, óvjuk az erdőket. A kommunális hulladékot tömörítjük, így kevesebb alkalommal pöfög a kukásautó, csökkent a káros anyag kibocsájtás.

Most biztos az a kérdés jön, hogy igen, ez mind szép és jó, de melyik a legjobb eszköz nekünk és hogyan juthatunk hozzá? Írjon, vagy hívjon minket és szakértő kollégánk hamarosan felkeresi Önt.

Minden kötelezettség nélkül segítünk a kérdésekre gyors, pontos választ adni és megmutatjuk, mivel, hogyan és mennyit spórolhatunk ha korszerű eszközökkel, hatékony módszerrel kezeljük a hulladékot.

Ha tud ránk szánni pár percet, meglátja milyen egyszerűen meg tudja valósítani új évi terveit vagy régóta dédelgetett álmait!

Kérj ingyenes konzultációt! Nincs mit veszítened!

Tovább
Send this to a friend